Başka kokar annelerin evleri. Biz poğaça, kurabiye, kek, börek kokar sanırız ama aslında sevgi kokar. Annenin elinin değdiği her şeye geçen sevginin kokusudur eve sinen koku. Bir annenin eli değiyorsa her şey başka durur, başka kokar, başka lezzetli olur...


25 Eylül 2010 Cumartesi

Acil durumlar için: Mikrodalgada browni

Acil durumları kurtaracak bir browni tarifim var ama bunun için mikrodalga gerekiyor. Yani gerçekten acilse... Yoksa normal fırında da pişiyor. Sadece biraz daha uzun sürüyor. Beklerim derseniz normal fırında 40-45 dk, yok ben bekleyemem diyorsanız mikrodalgada 7 dk. Karar sizin.


1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 vanilya
4 dolu tatlı kaşığı toz kakao

1,5 su bardağı un
1 kabartma tozu
3 yumurta



Süt, şeker, yağ, vanilya ve kakaoyu mikserle iyice çırpalım. Bu sostan 1 su bardağı ayıralım. (Birçok tarifte yumurta bu karışıma konuyor. Ama kekin üzerine dökülen sostaki yumurta çiğ kaldığı için ben tercih etmiyorum. Çünkü hem biraz kokuyor hem de özellikle Ege'nin çiğ yumurta yemesini istemiyorum.)



Kalan karışıma 3 yumurta, 1,5 su bardağı un ve kabartma tozu ilave ederek bir güzel çırpalım. Mikrodalgaya girebilecek bir kabı (normal fırın kullanıyorsanız normal bir kek kalıbı olur) yağlayarak hamurumuzu dökelim.
  


Mikrodalgada "maksimum high" ya da "650 watt" civarında 7 dakika pişirelim. Çıkarınca dilimleyip sosunu dökelim ve "Ay ne kadar pratiksin şekerim... Bu kadar kısa sürede... Nefis olmuş..." tezahüratları eşliğinde kekimizi yiyelim. (Normal fırında 180 derecede 40-45 dakikada pişiyor. Sonraki adımlar aynı :)



Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Harika bir tarif. Hemen denemek lazim. Eline saglik.

    YanıtlaSil
  2. Pişman olmayacağını garanti ederim canım. Şimdiden afiyet olsun.

    YanıtlaSil