Başka kokar annelerin evleri. Biz poğaça, kurabiye, kek, börek kokar sanırız ama aslında sevgi kokar. Annenin elinin değdiği her şeye geçen sevginin kokusudur eve sinen koku. Bir annenin eli değiyorsa her şey başka durur, başka kokar, başka lezzetli olur...


16 Eylül 2010 Perşembe

Hem kolay, hem lezzetli hem de yağsız: ELMALI SÜNGER



Efendim, bizim evde günde 3 kere çay demlenir. Sabah, akşamüzeri ve akşam yemeği sonrası. Hepsinin yeri ve lezzeti ayrıdır bence. Kahvaltıda mis gibi kokar, akşamüzeri bünyeyi canlandırır, akşam da yenen yemeği hazmettirir :) Bahane çok tabii çaysever için. Ama tek derdim çayı kuru kuru (!) içmekten hoşlanmıyor olmam. İllle de yanında bir şey olacak. Sevgili kayınvalidemin dediği gibi: "Hiçbir şey olmasa, bir kuru ekmek olsun yeter." E hal böyle olunca, çaydanlıktan sonra bizim evde en çok kullanılan eşya fırın oluyor tabii.

Bu tür bir kriz anında uydurulmuş bir tarifim var. Hem kolay, hem hafif, hem lezzetli hem de YAĞSIZ!.. Misafirler için bile yüzünüzü kara çıkartmayacaktır. Elma mevsimi geldi. Ege elmaya ve elmalı şeylere bayılıyor ama elma yerine mevsimine göre evde hangi meyve varsa kullanabilirsiniz. Muz, armut, şeftali, yazın olgun italyan eriği... Yalnızca meyvenin suyunu salacak kadar yumuşak olmamasına özen göstermelisiniz. Şekeri az bir kek. Asıl tadını meyvenin kendi şekeri verdiği için diyet yaparken bile iş görüyor :)



2 yumurta
yarım çay bardağı toz şeker
yarım çay bardağı ılık su veya süt
5 tepeleme yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
4-5 elma
biraz tarçın
dilerseniz süslemek için pudra şekeri





Elmaları soyup dilimleyin ve yağlanmış kalıbınızın dibine dilediğiniz gibi yerleştirin. (Kalıp çok büyük olmazsa daha iyi olur.) Üzerlerine tarçın serpin.

Yumurtaları, toz şekeri ve suyu karıştırma kabında iyice köpürene dek çırpın. Unu ve kabartma tozunu ekleyin ama mikserle değil de spatula veya kaşıkla yavaş ve dikkatlice karıştırın. Köpükler sönmesin mümkünse. Normal kekten daha yumuşak olan hamurunuzu elma dilimlerinin üzerine dökerek 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Soğuyunca ters çevirerek servis tabağına alın. Dilerseniz pudra şekeriyle süsleyebilirsiniz.

Afiyet şeker olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder